Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Espoon Reserviläiset ry

Espoon Reserviläisiin voivat liittyä suomalaisen varusmiespalveluksen tai vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaneet miehet ja naiset sotilasarvosta riippumatta.

Jos haluat liittyä yhdistykseemme täytä Reserviläisliiton verkkosivuilta löytävä jäsenhakemuslomake (linkki). Muista valita lomakkeen sivulla 3/3 yhdistys johon haluan liittyä -pudotusvalikosta "Espoon Reserviläiset ry".

Mikäli haluat vielä lisää tietoa, ota yhteyttä sähköpostilla, tämän sivun alalaidassa olevalla lomakkeella tai puhelimella. Yhteystiedot löytyvät yhteystietosivulta.

 

Yleistä tietoa yhdistyksistä

Maanpuolustusjärjestöistä Espoossa toimivat Espoon Reserviläiset, Tapiolan Reservinupseerit sekä Espoon Maanpuolustusnaiset, joiden lisäksi Kauniaisissa toimii Espoon-Kauniaisten Reserviupseerit. Yhdistyksemme Espoon Reserviläiset ry oli aikoinaan edelläkävijä reserviläisten koulutustoiminnan aloittamisessa sekä vetämisessä ja omaa edelleen asiassa rautaisen kokemuksen. Kaltaistemme isojen reserviläisyhdistyksien on ollut mahdollisuus vaikuttaa edunvalvonnassa ja toimia yhteistyössä Puolustusvoimien sekä Helsingin Seudun Reserviläispiirin sekä Helsingin Reserviupseeripiirin kanssa. Meidät tunnetaan peruskoulutukseen keskittyvänä ammattitaitoisena joukkona. Päätoimintojamme ovat:

  • Ammunta (tärkein toimintamuotomme)
  • Sotilaallisia valmiuksia palveleva koulutus (osallistumalla Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen toimintaan).
  • Liikunta
  • Aatteellinen toiminta

 

Korjataan lopuksi vielä muutama yleinen epätietoisuudenaihe

1) Reserviläinen voi kuulua mihin reserviläisyhdistykseen tahansa.

2) Kotiosoitteen vaihtuminen ei aiheuta mitään tarvetta vaihtaa yhdistystä, ellet sitä itse halua.

3) Liittyminen tai kuuluminen yhdistykseen ei tuo mukanaan mitään pakkoa osallistua yhdistyksen toimintaan. Aktiivisille toiminnan tekijöille jäsenyytesi on todella tärkeä, vaikka et itse aktiivinen olisikaan. Jäsenmaksutulot mahdollistavat käytännössä kaiken toiminnan, sillä yhdistys elää jäsenmaksutuloillaan.

4) Liittoon kuuluminen luo painoarvoa Reserviläisliitolle suorittaa reserviläisten edunvalvontaa valtakunnan tasolla. Liittojen painoarvo on vuosien kuluessa selkeästi kasvanut.

 

Käsittelemme uudet jäsenhakemukset kerran kuussa, pääsääntöisesti kunkin kuukauden ensimmäisellä tai toisella viikolla. Jäsenhakemuksia ei käsitellä heinäkuussa, joka on lomakuukausi.

Jos haluat lisätietoa jäsenyydestä, lähetä alla oleva lomake.

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.