Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Espoon Reserviläiset ry

Poikkeustila ja reserviläistoiminta

Lisätty 01.07.2020

Tämä on Uutiset-sivun osio, jossa pyrimme tarjoamaan tuoretta tietoa epidemian ja poikkeustilan käytännön vaikutuksista reserviläistoimintaan. Poikkeustila päättyi jo, mutta epidemia ei ole ohi ja toiminnan paluu normaalitilaan vie aikansa.

Tämän osion tiedot on viimeksi päivitetty 1.7.2020. Yleisesti ottaen tilanteen parantuessa rajoituksia on vähitellen päästy purkamaan, kesäkuun alusta toimintaa on päästy vähitellen aloittamaan uudelleen ja vaikuttaisi siltä että näillä näkymin toiminta on todennäköisesti laajenemassa elokuun alusta lähes epidemiaa edeltävälle tasolle.

 

Päivitetty reserviläistoiminnan tilannekuva:

- Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK): Koulutustoimintaa on alettu käynnistää 1.6.2020 alkaen ja 1.8. lähtien koulutustoiminnan pitäisi palautua normaaliksi. Uutinen (linkki).

Helsingin yksikön (Santahamina) sotilaalliset koulutukset ovat tämänhetkisen tiedon mukaan ilmeisesti pyörähtämässä liikkeelle 21.8. alkaen. Kyseiset koulutukset löytyvät MPK:n koulutuskalenterista valitsemalla yksiköksi Helsinki.

Santahamina on Kaartin Jääkärirykmentiltä saadun tiedon mukaan edelleen pääasiassa erityksissä, mutta sinne on saatu ilmeisesti erikoisluvalla jotain ampumavuoroja.

- Reserviläisurheiluliitto (RESUL): Urheilutoimintaa pyritään kesällä aktivoimaan yhdistyksien tasolla ja järjestämään uudenlaisia tapahtumia. Syyskauden piiritason kilpailuista ei ole vielä tietoa. Lähes kaikki valtakunnalliset kesäkauden valtakunnalliset tapahtumat ja SM-tason kilpailut on joko peruttu tai siirretty ensi vuodelle. RESUL:in kilpailukalenteri (linkki).

- Varuskunnat ovat edelleen pääsääntöisesti ulkopuolisilta suljettuja, mutta jotain avautumisen merkkejä on ilmeisesti ilmassa. Mm. Santahaminan kulkurajoituksiin on tullut muutoksia 13.6.

Kaartin Jääkärirykmentin (Santahamina) tiedote asiasta (linkki).

COVID-19 ja Puolustusvoimat (linkki).

Maanpuolustuskiltojen talo: (Döbelninkatu 2 / Töölöntorinkatu 2) Tilojen käyttö on mahdollista, mutta rajoitettua.

- Padasjoen koulutuskeskus on avattu uudelleen 14.5.2020, mutta tiukoilla rajoituksilla (mm. ampujien määrärajoitukset eri radoilla).

 

Toivomme että myönteinen kehitys jatkuu ja rajoituksien purkamista voidaan jatkaa kesän kuluessa. Seuraamme tilanteen kehitystä ja tiedotamme siitä sitä mukaa kun saamme uutta tietoa.

Lue kokonaan »

Toiminnallisen ammunnan päivätapahtumia

Lisätty 24.06.2020

Yhdistyksemme ampumatoimikunta järjestää jäsenillemme kesän aikana muutaman tunnin mittaisia pienimuotoisia toiminnalliseen ammuntaan (IPSC, SRA ja vastaavat) keskittyviä ampumatapahtumia lähialueiden ampumaradoilla. Kesäkuulle niitä on järjestetty (Karkkilan) Kovelon ampumaradalla 10.6. ja 17.6. sekä 24.6. Kyseisien ampumatapahtumien osalta pidetään heinäkuu taukoa mm. koska Kovelon rata ei ole käytettävissä, mutta niiden on tarkoitus jatkua taas elokuussa.

Tapahtumista tulee tieto yhdistyksemme nimenhuuto.com:issa olevalle sivulle, jonka kautta voi myös ilmoittautua niihin: https://espoonreservilaiset.nimenhuuto.com/

Lue kokonaan »

Töölöntorin sisärata taas käytössä 1.6. alkaen

Lisätty 17.06.2020

Töölöntorin sisäampumaradan vuorojen keskeytys päättyy 1.6.2020. Yhdistyksemme ensimmäinen ratavuoro oli sunnuntaina 7.6. Sitä seuraava ratavuoro osuisi harmillisesti juhannusviikonloppuun joten se on peruttu, minkä jälkeen ratavuorot jäävät kesätauolle heinäkuuksi. Yhdistyksemme ratavuorot sisäradalla jatkuvat taas 2.8. alkaen - ilmoittautuminen Nimenhuuto.com:issa olevan sivumme kautta.

Tarkempia tietoja Töölöntorin sisäradan vuoroista (linkki)

Sivumme Nimenhuuto.com:issa (linkki)

Kyseisellä radalla toimitaan toistaiseksi alla olevan Helsingin Reserviupseeripiiri ry:n ja Helsingin Seudun Reserviläispiiri ry:n Turvallisuusohjeen mukaisesti.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TURVALLISUUSOHJE

Töölön ampumarata aukeaa käyttöön 1.6.2020. Edelleen jatkuvan koronaepidemian vuoksi tulee kuitenkin noudattaa seuraavia turvallisuusohjeita. Ammunnan / vuoron vetäjä vastaa ohjeiden noudattamisesta.

- Tilojen käyttö on kävijän omalla vastuulla, ja lähikontakteja tulee välttää. Radalla käyntiä ei suositella yli 70-vuotiaille ja muille riskiryhmiin kuuluville (valtioneuvoston ohje).

- Radalle ei saa tulla flunssaoireisena tai muuten sairaana. Jos olet käynyt tiloissa ja sairastut, ole heti yhteydessä piiritoimistoon. toimisto(at)hrup.fi Nimet kerätään ratakirjaan, niitä voidaan joutua hyödyntämään jos joku myöhemmin on koronapositiivinen ja tämän vähintään 15 min pituisia lähikontakteja kartoitetaan.

- Radalla noudatetaan korostettua käsihygieniaa, ja ampujilla tulee olla omat suojakäsineet. Kaikkea kalustoa ja rakenteita käsitellään ainoastaan käsineet kädessä.

- Kaikilla tilassa oleskelevilla tulee olla oma hengityssuojain. Hengityssuojain tulee pukea heti radalle saavuttaessa. Vähintään kankainen kasvosuojain tai kirurginen maski.

- Turvaetäisyyksiä noudatetaan siten, että ampumapaikoilta ammuttaessa vain joka toinen paikka on kerrallaan käytössä. Näin 3 ampuu kerrallaan ja maksimiryhmäkoko on 6 henkilöä ammunnanjohtajan lisäksi. Kaikki 6 taulua voivat olla käytössä, kun ammutaan kahdessa erässä. Suositeltava toimintamalli on, että ensimmäinen erä (paikat 1,3,5) ampuu, käy tauluilla ja palaa. Toinen erä (paikat 2,4,6) ampuu, käy tauluilla jne. SRA ja muut toiminnalliset harjoitukset toteutetaan vastaavasti siten, ettei lähikontakteja (<2 m) synny edes vuoroa odottaessa tai tauluilla.

- Käytetään ainoastaan ampujien omia aseita ja varusteita. Ei laina-aseita (*) tai muita lainavarusteita (kotelot, suojalasit, kuulosuojaimet jne.). Jokainen paikkaa taulunsa itse omilla paikoillaan ja toimittaa loppuun käytetyt pahvitaulut autohallin roskiin asti.

- Vuorokuri: Radalle ei saa mennä ennen oman vuoron alkua edellisen vuoron sekaan.

- Radalta poistutaan radan takaoven käsienpesupaikan kautta. Tällä vältetään kohtaava liikenne seuraavan vuoron saapujien kanssa. Kädet pestään saippualla ja kädet kuivataan paperilla 20 sekunnin pesun jälkeen. Käytetyt käsipaperit pyritään saamaan roskasäiliöön syvälle pöllyämättömäksi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(*) Selvennys: Yhdistyksellämme on käytettävissään niin monta laina-asetta että niistä riittää henkilökohtaisesti nimetty ase kullekin ratavuoron ampujalle, jolloin samaa laina-asetta ei ratavuoron aikana käytä useampi henkilö.

Lue kokonaan »

Maanantaimarssit tauolla

Lisätty 10.06.2020

Maanantaimarssit ovat epidemiasta johtuen tauolla ja jatkuvat toivottavasti taas syksyllä. 

Lue kokonaan »

RESUL:in etämarssitapahtuma 23. - 26.7.2020

Lisätty 03.06.2020

Reserviläisurheiluliitto (RESUL) on lanseerannut nelipäiväisen etämarssin 23. – 26.7.2020. Marssi toteutetaan perutun Hollannin Nijmegenin Vierdaagse-marssin hengessä. Marssi on kaikille avoin tapahtuma.

Marssi voidaan suorittaa yksin tai ryhmissä. Sen tavoitteena on motivoida tavallisia ihmisiä töidensä tai lomansa keskellä liikkumaan. Voit suorittaa matkoja 1 - 4 päivänä yhteensä 10 - 160 km välillä.

Joka päivälle voit valita marssin pituutesi seuraavista matkoista:

10 km – perheellisen peruslenkki
25 km – Puolustusvoimien kenttäkelpoisuuskoetus
40 km – Nijmegen style

Jokainen osallistuja vastaa itse reitityksestä sekä sään ja muiden olosuhteiden mukaisista varusteista. Tulospalvelu summaa osallistujien marssit yhteen ja muodostaa läpinäkyvyden yhteisistä marssisaavutuksista.

Tapahtuman suorittanut (vähintään yksi 10 km marssi) voi tilata muistoksi ainutlaatuisen velcropatchin. Patcheja on neljä erilaista, riippuen kuinka pitkän matkan marssii. Lisäksi osallistuneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja, joten tätä marssia et halua missata!

RESUL etämarssin omat verkkosivut lisätietoineen aukeavat lähiaikoina. Marssia varten on jo julkaistu Facebook-tapahtuma, joka löytyy täältä.

Lue kokonaan »

Sotahistoriallinen kävelykierros 1.8.2020

Lisätty 27.05.2020

Sotahistoriallinen kävelykierros "HÄVITTÄKÄÄ HELSINKI!" Helsingin pommituksista lauantaina 1.8. alkaen klo 14:00.

Tervetuloa kuulemaan pääkaupungin pommituksista talvi- ja jatkosodan ajalta. Kierros alkaa Kolmen sepän patsaalta ja kestää noin 1,5 tuntia. Varustus sään mukaan. Kierros on maksuton. EsResin jäsen voi pyytää mukaan yhden yhdistykseemme kuulumattoman vieraan, mutta yhteensä vain 12 ensimmäistä ilmoittautunutta otetaan mukaan kierrokselle. Sitova ilmoittautuminen sähköpostilla: esa.jansson(at)esres.fi

Lue kokonaan »

Maakuntakomppanioiden rekrytointi- ja infotilaisuus Santahaminassa 5.8.2020

Lisätty 20.05.2020

Haluaisitko tehdä enemmän maanpuolustuksen hyväksi? Oletko miettinyt maakuntajoukkoihin liitymistä? Maakuntakomppaniat etsivät lisää vapaaehtoisia riveihinsä. 

Rekrytointi- ja infotilaisuus Santahaminassa keskiviikkona 5.8. klo 18:00 - 19:30.

Ilmoittautuminen Maanpuolustuskoulutuksen koulutuskalenterin kautta. Ilmoittautuminen on on mahdollista 6.7.2020 asti.

Kurssilinkki:

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/102165

Lue kokonaan »

Padasjoen kesäpäivät 7. - 9.8.2020

Lisätty 13.05.2020

Yhdistyksellämme on varaus Padasjoen koulutuskeskukseen viikonlopulle 7. - 9.8.2020. Toivomme että kyseiseen ajankohtaan mennessä tilanne on parantunut siinä määrin että tapahtuman järjestäminen tavallisempaan tapaan on mahdollista. Päivitämme asiaan liittyviä tietoja tänne sitä mukaa kun tilanne kehittyy.

Tietoja Padasjoen koulutuskeskuksesta ja siellä järjestämiemme tapahtumien sisällöstä:

https://www.esres.fi/toiminta/ammunta/padasjoki/

Lue kokonaan »

Military cross training harjoitus 18.8.2020

Lisätty 06.05.2020

Military cross training harjoitus Santahaminan urheilukentällä tiistaina 18.8.2020. Kurssilla tehdään lihas- sekä kestävyyskuntoa kehittävä fyysisen toimintakyvyn harhoitus ja se soveltuu kaikille oma fyysisen toimintakyvyn parantamisesta kiinnostuneille.

Harjoitus tehdään ulkotiloissa Maanpuolustuskorkeakoulun urheilukentän maastossa. Pukeutumistilat ovat myös ulkona ja pesumahdollisuus rajallinen.

Harjoitukseen sisältyy lämmittely, itse harjoitus ja jäähdyttely.

Ilmoittautumiset 10.8. mennessä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen koulutuskalenterin kautta (osasto: Helsinki)

Osallistumismaksu: 10 euroa / henkilö

Kurssilinkki:

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/102169

---------------------------

MPK tekee tarvittavia muutoksia koulutusten aikatauluihin valtioneuvoston ja viranomaisten suositusten mukaisesti. Ajantasainen tieto tilanteesta löytyy MPK:n uutisista: www.mpk.fi/ajankohtaista. MPK:n piirit ilmoittavat osallistujille mahdollisista muutoksista sähköpostilla. Varmistathan, että sähköpostiosoite on oikein MPK-kortilla.

MPK gör nödvändiga förändringar i utbildningstidtabellerna i enlighet med rekommendationer från statsrådet och myndigheterna. Uppdaterad information om situationen (på finska) hittas i MPK:s nyheter: www.mpk.fi/ajankohtaista. MPK’s distrikt informerar deltagarna om möjliga förändringar via e-post. Kom ihåg att försäkra dig om att e-postadressen på ditt MPK-kort är rätt.

Lue kokonaan »

Kesäyön marssi 5.9.2020

Lisätty 29.04.2020

Kesäyön marssi on perinteinen marssitapahtuma, johon voivat osallistua kaiken ikäiset vauvasta vaariin. Osallistua voi yksin, kaksin, koko perheen voimin tai kasata vaikka harrasteporukasta tai työkavereista kokonaisen joukkueen. Tavoitteena on kehittää reserviläisten marssitaitoja, edistää kaikkien kansalaisten liikunta-aktiivisuutta sekä aktivoida nuoria, saada aikaan lisää liikettä!

Järjestyksessä ensimmäinen Kesäyön marssi järjestettiin Tuusulassa 5.– 6. kesäkuuta 1998 ja tänä vuonna järjestettävä marssi on 15. kerta. Alun perin marssin piti olla lauantaina 6.6. mutta koronan vuoksi päivämäärä vaihtui alkukesästä loppukesälle. Elämme toivossa, että pääsemme yhdessä starttaamaan tuolloin syyskuun alussa mutta huomioitavaa on, että MPK tekee tarvittavia muutoksia koulutusten aikatauluihin valtioneuvoston ja viranomaisten suositusten mukaisesti.

Eripituisia matkoja löytyy perinteisesti 10 kilometristä aina vaativampaan 48 km matkaan ja reitistä riippuen välillä marssitaan myös laajemmalti Uudellamaalla eli Järvenpään ja Keravan puolella. Reitit pyritään tekemään vaihteleviksi ja etenkin pidemmillä matkoilla tämä onnistuu marssijoiden kulkiessa asfalttiteiltä peltojen kautta metsään.

Tänä vuonna Tuusulassa on kuitenkin mahdollisuus haastaa itseään ihan uudella tavalla. Monia perinteisiä marssitapahtumia kuten Nijmegen ja Brandenstein-marssi on jouduttu valitettavasti koronan vuoksi perumaan, samoin myös osa muista Kesäyön Marsseista.

Tuusulan uudella Extreme-matkalla pääsee testaamaan näille perutuille marsseille hiottua marssikuntoa ja kestävyyttä. Extremepaketti on tarkoitettu toki kaikille muillekin, jotka haluavat haastaa itsensä ja ovat jo harjoitelleet pitkiä jalkamarsseja.

Kolmen marssin Extremepaketti pitää sisällään matkat: 20 km + 20 km + omavalintainen matka joko 25/35/48 km. Kaksi ensimmäistä matkaa (20 km perjantaina iltana 4.9. sekä lauantaina aamulla 5.9.) kävellään omalla reitillä Tuusulanjärven ympäri. Ensimmäisen marssin jälkeen tarjolla on iltapalaa, saunomismahdollisuus ja yöpyminen Puolustusvoimien Kurssikeskuksessa Taistelukoululla. Lauantaiaamuna edessä toinen Tuusulanjärven kierto. Sukat vaihtoon, hetki lepoa ja sitten omatoiminen siirtyminen yhteiselle marssipaikalle Tuusulan Urheilukeskukseen, jossa on tarjolla lounasta. Sen jälkeen iltapäivällä onkin edessä viimeinen valinnainen kolmas matka 25/35/48 km yhdessä muiden Kesäyön marssijoiden kanssa. Extremen hinta on 100 € ja kurssilaiset saavat yhden (1) KH-päivän.

Lauantain perusmarssilaisille on tarjolla huoltopisteiden tarjonnat, vakuutus, maalissa keittoruoka, peseytymismahdollisuus sekä kunniakirja, kankainen marssimerkki ja marssimitali (25 km, 35 km ja 48 km reittiläisille.) Hinnat vaihtelevat 20 – 52 €:n välillä matkasta riippuen.

Marssiin osallistujilta on saatu vuosien mittaan kiitosta toimivista järjestelyistä, reiteistä, huollon toimivuudesta ja hyvän rennosta tunnelmasta. Viime vuosina sääkin on suosinut marssijoita. Edelliskesän helteen mukana tuomat haasteet hoidettiin vuosien kokemuksella ja matkan varrelle järjestettiin pikapikaa ylimääräisiä vesihuoltopisteitä, jotka olivatkin todella tarpeeseen. Tulevalla syyskuun marssilla tuskin helteestä kärsitään mutta alkusyksyn hämärä voi tuoda uutta tunnelmaa marssimiseen.

Ota kaverin mukaan tai kokoa joukkue ja tulkaa syyskuussa Tuusulaan kävelemään luonnossa, lievittämään (korona)stressiä ja nauttimaan kävelyn loistavista terveysvaikutuksista hyvässä seurassa!

Tarkempia tietoja:

https://mpk.fi/kesayonmarssi/tuusula/

Lue kokonaan »