Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Espoon Reserviläiset ry

Jäsenmaksu 2024

Lisätty 17.02.2024

Vuosittaiset jäsenmaksulaskut on lähetetty tammikuun lopussa yhdistyksen vanhoille jäsenille ja niiden eräpäivä on 15.2.2024. Uusille jäsenille liitto tulee lähettämään jäsenmaksulaskut myöhemmin riippuen siitä milloin he ovat liittyneet.

Tänä vuonna yhdistyksemme normaali jäsenmaksu on 50,50 euroa ja kyseinen summa jakautuu seuraavalla tavalla:

- Yhdistyksemme osuus: 17,00 €

- Reserviläisliiton osuus: 14,50 €

- Helsingin Seudun Reserviläispiirin osuus: 3,00 €

- Reserviläinen (valtakunnallinen lehti): 10,00 €

- Helsingin Reservin Sanomat (piirin lehti): 6,00 €

Jäsenmaksun maksamisen yhteydessä on mahdollisuus hankkia reserviläisen toimintaturva (ampumaurheiluvakuutus) vuodeksi - sen hinta on 30 euroa, jonka voi maksaa samalla kertaa. Alle 22-vuotiaat jäsenet ovat nuorisojäseniä, joiden jäsenmaksu on normaalia edullisempi. Reserviläisllitto hoitaa yhdistystensä jäsenmaksujen laskuttamisen.

Lue kokonaan »

Lapiokeräys Ukrainaan

Lisätty 10.02.2024

Espoon Reserviläiset sekä Vihdin Maanpuolustusnaiset järjestävät lapiokeräyksen Ukrainan hyväksi. Ukrainassa on kova tarve kaikista materiaaleista ja yksi niistä on lapio, jolle on käyttöä kotirintamalla niin kuin etulinjassakin.

Osallistu siis keräykseen ostamalla uusi tai lahjoittamalla vanha ehjä lapiosi heille. Tarvetta on kaikille lapiolle, joten jos sinulla on ylimääräinen kenttä-, betoni-, pisto- tai joku muu
metallinen lapio niin voit lahjoittaa sen keräykseen.

Ensimmäinen erä lapioita meni jo Ukrainaan ja on päässyt käyttöön. Keräämme nyt toista erää.

Huom: Kun käytte viemässä lapioita konttiin olkaa varovaisia sen luona - kontin edessä oleva alue voi olla liukas.

Tarkemmat ohjeet (pdf-tiedosto).

Lue kokonaan »

Yhdistyksemme ampumavuorot vuonna 2024

Lisätty 03.02.2024

Yhdistyksemme ampumatoimikunta järjestää jäsenillemme ampumavuoroja vuonna 2024 kolmella ampumaradalla:

- Töölön sisäampumaradalla (Helsinki)

- Omegan sisäampumaradalla (Juvan Teollisuuskatu 15, Espoo)

- Lopen ampumaratakeskuksessa (Loppi)

Kyseisillä sisäradoilla ammutaan vain pistoolikaliperisilla aseilla, joihin kuuluu pistoolien lisäksi myös pistoolinpatruunaa ampuvia kiväärejä (jollaisella ampumisesta saa harrastuskerran ERVA-kivääriä varten). Lopella voidaan ampua laajemmalla asevalikoimalla - mukaanlukien haulikot ja tavalliset kiväärit.

Vuorot ovat johdettuja ja keskittyvät yleensä toiminnallisen ammunnan harjoitteluun.

Vuoroillamme on aina laina-aseita käytettävissä, ellei toisin ilmoiteta.

 

Töölön sisäampumarata:

Töölön sisäampumaradan vuoromme on parittomien viikkojen sunnuntaisin klo 17:00 alkaen. Niiden osallistumismaksu on 10 euroa / henkilö / vuoro (+ mahdollisen laina-aseen kulut). Töölön radan vuorot on tällä hetkellä jaettu yleensä kahteen tai kolmeen osaan ja ne on tarkoitettu erityisesti ampumaharrastusta aloittaville tai vähän ampumakokemusta omaaville.

Lisää tietoja Töölön ampumaradan vuoroista (linkki)

 

Omegan sisäampumarata:

Joulukuussa 2022 Pohjois-Espoossa Juvanmalmilla avattiin uusi sisäampumarata - Omega Shooting Center. Yhdistyksemme järjestää sen radoilla ampumavuoroja normaalisti kaksi kertaa kuukaudessa. Kyseiset vuorot ovat yleensä parillisilla viikoilla torstaisin klo 18 - 21 ja useimmiten tarkoitettu kokeneille ampujille. Kyseisten vuorojen osallistumismaksu on 15 euroa / henkilö / vuoro (+ mahdollisen laina-aseen kulut).

Omegan ampumaradan sivut (linkki) 

 

Lopen ampumaratakeskus:

Yhdistyksemme ampumatoimikunta järjestää jäsenillemme toiminnallisen ammunnan harjoituksia myös Lopen ampumaurheilukeskuksessa. Kyseiset harjoitusvuorot ovat pääsääntöisesti keskiviikko-iltaisin. Osa näistä harjoituksista on sovelletun reserviläisaseammunnan (SRA) TST-Cup:in harjoituksia. Ainakin toiseiseksi kyseisten vuorojen osallistumismaksu on 15 euroa / henkilö / vuoro (+ mahdollisen laina-aseen kulut). Lopen vuorot ovat talvitauolla ja jatkuvat huhtikuussa 2024.

Lopen ampumaradan sivut (linkki)

 

Ampumatapahtumiimme osallistuvilta vaaditaan ampumaurheiluvakuutus, jollaiseksi käy reserviläisen toimintaturva, Suomen ampumaurheiluliiton lisenssi tai Reserviupseeriliiton RUL Plus.

Seuraa nimenhuuto.com:in sivuamme - tieto uusista vuoroista tulee ensimmäisenä sinne ja tunnukset nimenhuudon sivullemme omaaville tulee sähköpostiviesti sinne lisätyistä vuoroista.

Ratavuoroille ilmoittautuminen tapahtuu nimenhuuto.com:issa olevan yhdistyksemme sivun kautta. Vuorot ovat niin suosittuja, että olemme johtuneet rajaamaan ne vain omille jäsenillemme. Suuremman osallistujamäärän mahdollistamiseksi vuoroja on myös usein jaettu useampaan osaan.

Jos haluat ilmoittautua vuorolle, mutta sinulla ei ole vielä tunnuksia yhdistyksemme nimenhuuto.com:in sivulle, ne voi pyytää sähköpostitse osoitteesta: ammunta(at)esres.fi

HUOM! Mikäli ilmoittauduit vuorolle, mutta et pysty osallistumaan, niin peru ilmoittautumisesi mahdollisimman pian nimenhuudon sivuilla ja jos vuoro oli täynnä ilmoita vapaasta paikasta muille käyttäen tapahtuman kommentti-toimintoa. Toistuvasti ilman osallistumista ja ajanmukaista perumista jääneistä varauksista voidaan periä peruutusmaksu.

 

Järjestämme näiden ratavuorojen lisäksi vuosittain useita ampumatapahtumia myös Padasjoen koulutuskeskuksessa sekä muilla ampumaradoilla.

Lue kokonaan »

Maanpuolustuksen kentältä

Lisätty 27.01.2024

Tämä on Uutiset-sivun osio, jossa ylläpidämme yleistä jäseniemme kannalta hyödylliseksi katsomamme tilannetietoa maanpuolustuksen kentältä.

Tämän osion tietoja on viimeksi päivitetty 16.12.2023.

 

- Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK)

MPK:n Santahaminan ampumavuorot löytyvät heidän koulutuskalenteristaan (-> yksikkö: Helsinki), jonka kautta niihin myös ilmoittaudutaan. Huomioikaa että kyseisille vuoroille ilmoittautuminen sulkeutuu 18 vuorokautta ennen tapahtumaa ja kun niitä tulee tarjolle laina-aseilla ampuville olevat vuorot täyttyvät yleensä lähes välittömästi. Lisätietoja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Santahaminan ampumavuoroista.

MPK:lle on tullut uutta kiväärikalustoa. Elokuussa 2023 heille tuli  lainakalustoksi Etelä-Koreasta hankittuja uusia AR-15 tyyppisiä kiväärejä, joiden lisäksi he tilasivat Sakolta tilattuja kiväärejä, jotka ovat myös AR-15 tyyppisiä. Lehdissä olleiden tietojen mukaan Sakolta tilattujen kiväärien suunniteltu toimitusajaniohta on kesällä 2024.

 

- Reserviläisurheiluliitto (RESUL): Reserviläisurheiluliitto on Reserviläisliiton ja Reserviupseeriliiton perustama valtakunnallinen urheilujärjestö, jonka urheilulajeja ovat mm. reserviläisten ampumaurheilulajit. RESUL:in vuoden 2024 kisakalenteri (linkki). 

 

- Padasjoen koulutuskeskus on Padasjoen kunnassa (noin 170 km Espoosta) sijaitseva koulutuskeskus jossa yhdistyksemme järjestää vuosittain useita viikonlopun mittaisia ampumaurheilutapahtumia. Haimme kyseiseen koulutuskeskukseen vuodelle 2024 varausta neljälle viikonlopulle ja saimme vahvistuksen kolmesta. Tarkempia tietoja Padasjoki-sivultamme. Koulutuskeskuksen rakennukset uusittiin vuosina 2022 - 2023, joten siellä on nyt käytössä uusi iso majoitusparakki ja hieno sauna.

Linkki Padasjoen tapahtumiemme sivulle.

Lue kokonaan »

Yhdistyksen tunnuksilla olevia merkkejä

Lisätty 20.01.2024

Yhdistyksemme logolla varustettuja (velctro) tarranauhapohjalla olevia merkkejä myydään ampumatoimikunnan toimesta jäsenille yhdistyksen tapahtumissa.

Kolmen merkin sarjan hinta on 20 euroa. Myynnistä saadut varat käytetään yhdistyksen ampumatoimintaan.

Kaikki merkkisarjan kolme merkkiä. Oikeanpuoleinen sopii maastopuvun M05 vasemman hihan tarrapohjaan.Kaikki merkkisarjan kolme merkkiä. Oikeanpuoleinen sopii maastopuvun M05 vasemman hihan tarrapohjaan.

Lue kokonaan »

Suurpommitukset 2024 - Väestönsuojelu ennen ja nyt 24.2.2024

Lisätty 07.01.2024

Helsingin suurpommituksien muistamisten sarja jatkuu lauantaina 24.2.2024 Helsingissä aiheella Väestönsuojelu ennen ja nyt. Päivän tapahtumat:

Räätälöidyt museokierrokset klo 10 - 18 Väestönsuojelumuseossa. Paikka: Siltasaarenvuorenranta 14.

Yleisöluennot Merihaan kalliosuojassa (Sörnäisten rantatie 6a) klo 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ja 17.

Kalliosuojan ja MPK:n kalliosuojakoulutuksen esittely Merihaan kalliosuojassa klo 10 - 18.

Helsingin palokunnan soittokunnan konsertti (Merihaan kalliosuoja).

Kalustoesittelyssä Strömberg-valonheitin. Marjaniemen VPK. Kenttäkeittimestä hernerokkaa. Hakaniemen tori klo 10 - 18.  

Lue kokonaan »

Liikunta-aiheinen infowebinaari 27.2.2024

Lisätty 31.12.2023

KUTSU
 
Helsingin Reserviupseeripiiri ry:n ja Helsingin Seudun Reserviläispiiri ry:n yhteinen Sotilasliikuntatoimikunta järjestää kaikille liikkuville reserviläisille sekä sotilasliikunnasta kiinnostuneille avoimen liikunta-aiheisen infowebinaarin:
 
Aika: tiistai 27.02.2024 klo 18.00-20.00
Paikka: webinaari, osallistumislinkki toimitetaan ilmoittautuneille ma 26.2.2024 aikana
 
Tapahtumassa esitellään ja kerrotaan erilaisista reserviläisten liikuntalajeista ja –tapahtumista.
 
Ohjelmassa mm.
- Tulta toukokuussa
- RESUL Four Day March
- Kesäyön marssi
- Admiral Pitka
- Italian Raid Commando 2024
- Maaottelumarssi 2024
 
Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu viimeistään sunnuntaina 25.2.2024 osoitteessa: https://q.surveypal.com/Infowebinaari-240227

Lue kokonaan »

Iltalumikenkäkävely 28.2.2024

Lisätty 17.12.2023

Maanpuolustuskoulutusyhdistys järjestää keskiviikkona 28.2.2024 iltalumikenkäkävelyn Solvellan Urheiluopiston - Haltian alueilla (Nuuksiossa). Tavoite on että tapahtuman jälkeen osallistujat ovat saaneet perustiedot lumikenkien kanssa kävelystä maastossa. Ja saaneet samalla raitista ilmaa sekä ehkä pienen hien iholle.

Tapahtuma soveltuu henkilöille, jotka pystyvät kävelemään kaksi tuntia lumikengillä maastossa.

Järjestäjä varaa lumikengät osallistujille. Omat kävely- tai hiihtosauvat suositellaan otettavaksi mukaan. Ne helpottavat kävelyä lumikenkien kanssa.

Myös omilla lumikengillä saa kurssille osallistua, hinta tuolloin 10 euroa. Ilmoita järjestäjälle siinä tapauksessa, sillä kurssin kokoa rajoittaa saatavilla olevien lumikenkien määrä

Jokaisella oma otsalamppu mukana.

Pukukoppi- ja peseytymismahdollisuuksia ei tällä kertaa ole tarjolla.

KURSSILLE SAA OSALLISTUA VAIN TÄYSIN TERVEENÄ! SÄÄVARAUS

Kokoontuminen hieman ennen klo 18.00 Haltian ylä P-paikalla urheilukentän vieressä. Sen jälkeen perehdytään välineisiin ja tehdään kävelylenkki lähimaastossa.

Osallistumismaksu: 30 euroa / hlö

Ilmoittautumiset 20.2.2024 mennessä Maanpuolustuskoulutuksen koulutuskalenterin kautta.

Kurssilinkki:

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/180914#f68ac961

Lue kokonaan »

Padasjoen talvipäivät 8. - 10.3.2024

Lisätty 10.12.2023

Yhdistyksemme ampumatoimikunta järjestää jäsenillemme viikonloppuna 8. - 10.3.2024 Padasjoen talvipäivät. Kysessä on yhdistyksemme perinteinen talvinen ampumaurheiluun keskittyvä viikonlopun mittainen tapahtuma Padasjoen koulutuskeskuksessa.

Ilmoittautumiset nimenhuuto.com:in sivujemme kautta - ilmoittautuminen tapahtumaan on auki. Tapahtumaan ilmoittaudutaan kullekin päivälle ja EsRes Cup:in kilpailuun erikseen, osallistujat voivat valita haluavatko ilmoittautua vaikka koko viikonlopulle tai vai yksittäiselle päivälle.

Käytettävissämme ovat ampumaradat (ml. 150 metrin kiväärirata ja 25 metrin pistoolirata) sekä vuonna 2023 valmistuneet uusi majoitusparakki ja sauna. Yhdistyksen asekalustoa tuodaan paikalle runsaasti.

 

Alustava ohjelma:

- Perjantai: Johdettua rata-ammuntaa ampumaradoilla klo 21 asti. Mahdollisesti pimeäamunta. Ampuma-ajan jälkeen sauna ja grillausta ulkogrillissä.

- Launtai: Johdettua rata-ammuntaa ampumaradoilla klo 10 - 18. Illalla sauna ja grillausta.

- Sunnuntai: EsRes-Cup:in osakilpailu 1/2024. Mikäli kilpailurastia ei jouduta rakentamaan kivääriradalle (riippuu lumitilanteesta radoilla), voi kiväärirata olla käytettävissä rata-ammuntaan. Ampuma-aika alkaa klo 12.

 

Osallistumismaksu: 20 euroa / henkilö, kilpailuun osallistuville on erillinen kilpailumaksu ja siihen ilmoittaudutaan SSI:n kautta.

Tapahtumaan osallistuvilla täytyy olla oma ampumaurheiluvakuutus, jollaiseksi kelpuutetaan reserviläisen toimintaturva, Reserviupseeriliiton RUL Plus tai Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL) lisenssi.

Lisää tietoa Padasjoen tapahtumistamme (linkki).

Lue kokonaan »

Panssarintorjunta (PST) peruskurssi 8. - 10.3.

Lisätty 03.12.2023

Maanpuolustustuskoulutusyhdistys järjestää viikonloppuna 8. - 10.3.2024 Santahaminassa Panssarintorjunta (PST) peruskurssin. Kurssin tavoitteena on, että koulutettava

Kurssin tavoite on että sen jälkeen koulutettava:

Muistaa (tuntee)
- joukkojen panssarintorjunta-aseistuksen (kevytkertasinko 66 KES 88/12 ja raskaskertasinko 112 RSKES Apilas) ja niiden suorituskyvyn

Ymmärtää (osaa)
- vastustajan vaunujen suorituskyvyn
- kertasinkojen käsittelyn
- etäisyyksien ja nopeuksien arvioinnin sekä
- simulaattoriavusteinen ampumatoiminnan harjoittelun.

Kurssin kohderyhmänä on panssarintorjunnasta kiinnostunut sijoittamaton reservi sekä sijoitetut reserviläiset. Kurssi on tarkoitettu varusmiespalveluksen tai naiten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaneille.

Osallistujia kehoitetaan opiskelemaan ennen lähikoulutusta seuraava kurssi:
https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/155936

Ilmoittautumiset 2.2.2024 mennessä Maanpuolustuskoulutuksen koulutuskalenterin kautta.

Kurssilinkki ja tarkempia tietoja:

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/180663#9eb00a0d

Lue kokonaan »

Military Cross Training kurssi 9.3.2024

Lisätty 26.11.2023

Maanpuolustuskoulutusyhdistys järjestää Military Cross Training kurssin Santahaminassa lauantaina 9.3.2024 klo 11:15 - 13:00,

Kurssilla tehdään fyysistä toimintakykyä parantavia harjoituksia. Kurssi soveltuu kaikille fyysisestä toimintakyvystään ja sen kehittämisestä kiinnostuneille. Harjoituksessa testataan omia rajoja, mutta jokainen tekee kuitenkin harjoituksen omalla tasollaan. Harjoitukseen pystyvät osallistumaan kaikki perusterveet liikuntaa jollain tasolla harrastavat henkilöt.

Kurssimaksu: 10 euroa / hlö

Harjoitus tehdään varuskunnan liikuntasalissa. Varustus sisäliikuntaan sopiva.

Kokoontuminen klo 11:15 varuskuntaruokalan takana liikuntasalin sisäänkäynnin edessä. Autoille löytyy parkkipaikkoja samasta paikasta.

Harjoitus alkaa klo 11:30 yhteisellä lämmittelyllä. Sen jälkeen tehdään itse harjoitus, joka sisältää niin voima- kuin kestävyysharjoitteita.

Ilmoittautumiset 22.2.2024 mennessä Maanpuolustuskoulutuksen kurssikalenterin kautta.

Kurssilinkki:

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/179966#f68ac961

Lue kokonaan »

Talvisodan päättymisen muistopäivä 13.3.2024

Lisätty 19.11.2023

Talvisodan päättymisen muistopäivää juhlistetaan keskiviikkona 13.3.2024 Espoossa:

- Talvisodan päättymisen muistotilaisuus Espoon kulttuurikeskuksella alkaen klo 09:00. Lipunnosto, lippulaulu ja juhlapuhe. Puhe: Rovasti Antti Rusama.

- Lippulinna ja seppeleenlasku tuomiokirkon sankarihautausmaaan muistomerkille. Kyseinen yleisötapahtuma alkaa noin klo 10:00. Lippulinnaan osallistuvia pyydetään saapumaan paikalle 09:45 mennessä. Osoite: Kirkkopuisto 5, Espoo. Seppeleenlaskun jälkeen kahvitilaisuus seurakuntatalolla.

 

Ja Helsingissä

- Kasarmintorilla klo 09:00 alkaen talvisodan päättymisen muistotilaisuus ja seppeleenlasku.

- Talvisodan päättymisen muistotilaisuus "Sininen hetki" Temppeliaukion kirkossa klo 13:03. Osoite: Lutherinkatu 3, Helsinki.

 

Nämä tilaisuudet ovat vapaita yleisötilaisuuksia.

Varustus: Siisti ulkovaatetus.

Tervetuloa mukaan!

Lue kokonaan »

Sisäampumasimulaattori (SAS) 22. - 24.3.2024

Lisätty 12.11.2023

Maanpuolutuskoulutusyhdistys järjestää Sisäammuntasimulaattori (SAS) 2 kurssin Santahaminassa viikonloppuna 22. - 24.3.2024.

Tavoite on että kurssin jälkeen kurssilainen tuntee simulaattorin toiminnan, sekä omat vahvuutensa ja mahdolliset kehityskohteet ampujana. Kurssi soveltuu kaikille ammunnasta kiinnostuneille, 18 vuotta täyttäneille henkilöille.

Viikonlopun aikana järjestetään 3 tunnin kestoisia ryhmäkoulutuksia, Perjantaina klo 17 - 20. Lauantaina klo 8 -11, 12 - 15 sekä 17-20. Sunnuntaina koulutusryhmiä on 2 kpl, klo 8 - 11 sekä 12 - 15.

Ryhmäjakokysely on sisällytetty ilmoittautumislomakkeelle.

Sisäampumasimulaattori tukee erityisesti taistelijan ampumataidon kehittämistä.
Järjestelmällä voidaan harjoitella erilaisia taistelutilanteita ja tilanteenmukaista aseenkäsittelyä, joukon suorituskykyvaatimusten mukaisesti.
Erityisesti järjestelmää tulee hyödyntää liikkuvaan maaliin ampumisen menetelmien opettelemisessa ja harjoittelussa.

Kurssilla harjoitellaan ampumista seuraavilla sisäampumasimulaattorin välineillä:
Rynnäkkökivääri, pistooli ja sinko 66 KES 12.

Ohjelma:
- Kohdistusammunnat (RK)
- Ampumataitotesti (RK)
- Pistooliammunnat
- Kertasinkoammunnat
- Taisteluskenaariot

Kurssi on osallistujille maksuton.

Ilmoittautumiset 23.2.2024 mennessä Maanpuolustuskoulutuksen kurssikalenterin kautta.

Kurssilinkki:

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/180530#9eb00a0d

Lue kokonaan »

Piiritason perinnekiväärikilpailu 6.4.2024

Lisätty 09.11.2023

Helsingin Seudun Reserviläispiirin ja Helsingin Reserviupseeripiirin kevätkauden perinnekiväärikilpailu järjestetään Santahaminassa lauantaina 6.4.2024. Kilpailu toimii samalla karsintakilpailuna perinnease SM-kisoihin lähettävää joukkuetta muodostettaessa.

Kilpailu on omilla aseilla ampuville, ei laina-aseita.

Aikataulu:
9:00 – 9:30 Ilmoittautuminen ja alkupuhuttelu
9:30 – 11:00 150m valli: Kohdistus 2 kertaa 5 lks, kolmiasento 30 lks
11:00 – 14:00 300m katos: 2 krt 15 lks sarja
Yhteensä 70 patruunaa.

Varusteet:
· Perinnekivääri http://resul.fi/saannot/maastokilpailut/perinnease/
· 70 patruunaa
. Ampuma-alusta
· Säänmukainen ja liikkumiseen soveltuva vaatetus
· kuulosuojaimet

Käytettävien varusteiden tulee olla tarkoituksenmukaisia ja mahdollistaa turvallinen toiminta harjoitteissa. Henkilöllisyystodistus tai ajokortti aina mukana. Kun käytät omia aseita, pidä aseluvat mukanasi!

Ilmoittautumiset 20.3.2024 mennessä Maanpuolustuskoulutuksen koulutuskalenterin kautta.


Osallistumismaksu: 10 euroa / hlö. Maksu sisältää vakuutukset, taulut ja paikat.

Perinnekiväärin lajiesittely: 

https://www.hrup.fi/wp-content/uploads/2020/09/Perinnekiv%c3%a4%c3%a4ri.pdf

 

Kurssilinkki:

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/182249#9eb00a0d

Lue kokonaan »

Military Cross Training 6.4.2024

Lisätty 05.11.2023

Maanpuolustuskoulutusyhdistys järjestää Military Cross Training kurssin Santahaminassa lauantaina 6.4.2024 klo 11:15 - 13:00,

Kurssilla tehdään fyysistä toimintakykyä parantavia harjoituksia. Kurssi soveltuu kaikille fyysisestä toimintakyvystään ja sen kehittämisestä kiinnostuneille. Harjoituksessa testataan omia rajoja, mutta jokainen tekee kuitenkin harjoituksen omalla tasollaan. Harjoitukseen pystyvät osallistumaan kaikki perusterveet liikuntaa jollain tasolla harrastavat henkilöt.

Kurssimaksu: 10 euroa / hlö

Sääolosuhteiden salliessa harjoitus tehdään urheilukentän viereisellä crosstraining-aluella tai vaihtoehtoisesti varuskunnan liikuntasalissa. Varustus ulko- tai sisäliikuntaan sopiva. Paikasta tarkempi tieto luvassa ilmoittautuneille viikkoa ennen harjoitusta.

Kokoontuminen klo 11:15 varuskuntaruokalan takana liikuntasalin sisäänkäynnin edessä. Autoille löytyy parkkipaikkoja samasta paikasta.

Harjoitus alkaa klo 11:30 yhteisellä lämmittelyllä. Sen jälkeen tehdään itse harjoitus, joka sisältää niin voima- kuin kestävyysharjoitteita.

Ilmoittautumiset 21.2.2024 mennessä Maanpuolustuskoulutuksen kurssikalenterin kautta.

Kurssilinkki:

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/181907#9eb00a0d

Lue kokonaan »

Brandenstein marssi 13.4.2024

Lisätty 29.10.2023

Brandenstein marssi järjestetään Loviisassa lauantaina 13.4.2024. Marssitapahtuman tavoitteena on kehittää reserviläisten marssitaitoja ja toimintakyvyn ylläpitoa pitkien marssien aikana. Tapahtuma soveltuu kaikille reserviläisille. Marssin menestyksekäs suoritus muodostaa osan reserviläisen kenttäkelpoisuus suoritusta ja siitä myönnetään yksi reservin kertausharjoituspäivä vastaavuus.

Marssi toteutetaan Loviisan lähiympäristössä, mukaillen Osasto Brandensteinin reittiä.
25 km reppumarssi sotilasvaatetuksessa. Reppujen tulee olla sotilaskäyttöön soveltuvia, M05/M91 tai muuten hillityjä kuosiltaan. Vaatetuksen tulee olla M05/M91/M62 kuosia.
Marssija hankkii varusteensa itse. Marssi toteutetaan pienryhmissä. Reitti on merkitty, mutta osallistujilta edellytetään kartanlukutaitoa. Marssijoille annetaan lounaspussi lähdössä. Matkalla 2 vesipistettä.
08:30 - 09:00 Ilmoittautuminen
09:00 Marssipuhuttelu
09:15 (tai kun puhuttelu loppuu) Lähtö

Ilmoittautumiset 24.3.2024 mennessä Maanpuolustuskoulutuksen koulutuskalenterin kautta.

Osallistumismaksu: 15 euroa / hlö

Kurssilinkki:

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/181021#9eb00a0d

Lue kokonaan »

Piiritason reserviläisasekilpailu 20.4.2024

Lisätty 26.10.2023

Helsingin Seudun Reserviläispiirin ja Helsingin Reserviupseeripiirin kevätkauden reserviläisasekilpailu järjestetään Santahaminassa lauantaina 20.4.2024. Kilpailu toimii myös karsintakisoina SM-kisoihin, jotka ovat tänä vuonna 29.6. Imatralla.

Ammunnat RESUL:n lajisääntöjen mukaisesti.

Aikataulu:

09:00 – 10:00 Ilmoittautuminen ja alkupuhuttelu
10:00 – 12:00 Pistoolirata RA3 & RA4
12:00 – 12:30 Tauko
12:30 – 15:00 Kiväärirata 150m RA1 & RA2
15:00 – 15:30 Loppupuhuttelu

Yhteensä 25 kpl 9mm ja 33 kpl kiväärin patruunaa.

Säännöt: https://resul.fi/reservilaisammunnat/

Varusteet:
· Itselataava kivääri ja pistooli
· Ampuma-alusta
· 25 kpl 9mm ja 33 kpl kiväärin patruunaa (vähintään)
· Säänmukainen ja liikkumiseen soveltuva vaatetus
· kuulosuojaimet

Käytettävien varusteiden tulee olla tarkoituksenmukaisia ja mahdollistaa turvallinen toiminta harjoitteissa. Henkilöllisyystodistus tai ajokortti aina mukana. Kun käytät omia aseita, pidä aseluvat mukanasi!

Kilpailuun ei ole saatavilla laina-aseita!

Osallistumismaksu: 10€ / hlö (sisältää taulut, paikat ja vakuutuksen).

Ilmoittautumiset 3.4.2024 mennessä Maanpuolustuskoulutuksen koulutuskalenterin kautta.

Reserviläisaseammunnan lajiesittely:

https://www.hrup.fi/wp-content/uploads/2020/10/Reservilaisaseammunta-lajiesittely.pdf

 

Kursslinkki:

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/182254#9eb00a0d

Lue kokonaan »

Yhdistyksemme kevätkokous 23.4.2024

Lisätty 22.10.2023

Yhdistyksemme sääntömääräinen kevätkokous tiistaina 23.4.2024 alkaen klo 18.

Kokouksessä käsitellään sääntömääräiset asiat kuten viime vuoden toimintakertomus sekä tase & tuloslaskelma.

Kokouspaikka: Kivimiehentie 1 auditorio (Otaniemi). Kokoukseen voi osallistua myös etänä Microsoft Teams:in välityksellä.

Ilmoittautuminen aukeaa lähempänä tapahtumaa.

Lue kokonaan »

Kansallinen veteraanipäivä 27.4.2024

Lisätty 15.10.2023

Kansallista veteraanipäivää vietetään lauantaina 27.4.2024. Päivän tapahtumat Espoossa ovat:

- Lipunnosto ja juhla Tapiolassa Espoon kulttuurikeskusessa alkaen klo 09:00.

- Seppeleenlasku veteraanimuistomerkille (osoite: Vanha Lagstadintie 6) ja Espoon tuomiokirkon (osoite: Kirkkopuisto 5) sankarihaudan muistomerkille noin klo 10.

Kyseessä ovat vapaat yleisötilaisuudet. Varustus: Siisti ulkovaatetus. Tervetuloa!

Lue kokonaan »

Elektroninen suojautuminen, peruskurssi 3. - 5.5.

Lisätty 08.10.2023

Maanpuolustuskoulutusyhdistys järjestää viikonloppuna 3. - 5.5.2024 Santahaminassa Elektronisen suojautumisen peruskurssin.

Kurssin kohderyhmä on viesti-, sensori- ja johtamisjärjestelmiä käyttävät reserviläiset

Tavoite on että kurssin jälkeen osallistuja tuntee (muistaa):

- arjen ratkaisuihin liittyviä ELSO-uhkia ja niiltä suojautumista
- normaalin ja häirityn radiospektrin eroavaisuuksia
osaa (ymmärtää)
- asemapaikan, antennien ja tehon merkityksen yhteysetäisyyteen
- noudattaa viestikuria (ml. EMCON) perusviestivälineillä
- radiolähettimen suuntimista
- tunnistaa elektronisen häirinnän ja osaa toimia sen alla
- ennaltaehkäisevän suojautumisen elektroniselta tiedustelulta ja häirinnältä
hallitsee (soveltaa)
- kenttäviestivälineiden turvallisen peruskäytön
- elektronisen tiedustelun ja häirinnän aiheuttaman uhkan omalle viestitoiminnalleen.

 

Kurssi koostuu etä- ja lähijaksoista, molemmat pakollisia.

Etäjakso pidetään Huhtikuun puolessavälissä myöhemmin ilmoitettavana kahtena arki-iltana, . klo 18-21 hybridimuotoisena Helsingin Suojeluskuntatalolla (Döbelninkatu 2) + etänä. Etäjaksoon liittyy myös PVMoodlessa tehtäviä. Etäjakson luennoilla opiskellaan kenttäviestivälineiden teoriaa ja elektronista sodankäyntiä.

Lähijakso pidetään pe- su 3.-5.5.2024 Santahaminassa. Lähijaksolla harjoitellaan käytännössä elektronista suojautumista kenttäviestivälineillä.

Pääasiallinen kalusto: Kenttäradiot LV241/LV217 (varsinkin pitkälanka-antenni) ja SANLA, mutta kurssi tarjoaa myös huomattavasti laaja-alaisempaa näkemystä elektroniseen suojautumiseen.

Kurssi on maksuton.

Ilmoittautumiset 14.4.2024 mennessä Maanpuolustuskoulutuksen koulutuskalenterin kautta.

Kurssilinkki:

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/180940#9eb00a0d

Lue kokonaan »

Military Cross Training 4.5.2024

Lisätty 01.10.2023

Maanpuolustuskoulutusyhdistys järjestää Military Cross Training kurssin Santahaminassa lauantaina 4.5.2024 klo 11:15 - 13:00,

Kurssilla tehdään fyysistä toimintakykyä parantavia harjoituksia. Kurssi soveltuu kaikille fyysisestä toimintakyvystään ja sen kehittämisestä kiinnostuneille. Harjoituksessa testataan omia rajoja, mutta jokainen tekee kuitenkin harjoituksen omalla tasollaan. Harjoitukseen pystyvät osallistumaan kaikki perusterveet liikuntaa jollain tasolla harrastavat henkilöt.

Kurssimaksu: 10 euroa / hlö

Kokoontuminen klo 11:15 Santahaminan urheilukentällä.

Harjoitus alkaa johdetulla lämmittelyllä. Sen jälkeen tehdään itse harjoitus, joka sisältää niin voima- kuin kestävyysharjoitteita.

Harjoitus tehdään MPKK:n urheilukentällä ja sen vieressä olevalla ulkoliikuntapaikalla. Vaatetus ja jalkineet sen mukaan. Pukeutumis- ja peseytymistiloja emme valitettavasti voi tarjota. Myös harjoituksen aikana tarvittava juotava on syytä varata mukaan jo kotoa.

Ilmoittautumiset 18.4.2024 mennessä Maanpuolustuskoulutuksen kurssikalenterin kautta.

Kurssilinkki:

https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/181909#9eb00a0d

Lue kokonaan »