Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Espoon Reserviläiset ry

Maanpuolustuksen kentältä

Lisätty 15.03.2024

Tämä on Uutiset-sivun osio, jossa ylläpidämme yleistä jäseniemme kannalta hyödylliseksi katsomamme tilannetietoa maanpuolustuksen kentältä.

Tämän osion tietoja on viimeksi päivitetty 16.12.2023.

 

- Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK)

MPK:n Santahaminan ampumavuorot löytyvät heidän koulutuskalenteristaan (-> yksikkö: Helsinki), jonka kautta niihin myös ilmoittaudutaan. Huomioikaa että kyseisille vuoroille ilmoittautuminen sulkeutuu 18 vuorokautta ennen tapahtumaa ja kun niitä tulee tarjolle laina-aseilla ampuville olevat vuorot täyttyvät yleensä lähes välittömästi. Lisätietoja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Santahaminan ampumavuoroista.

MPK:lle on tullut uutta kiväärikalustoa. Elokuussa 2023 heille tuli  lainakalustoksi Etelä-Koreasta hankittuja uusia AR-15 tyyppisiä kiväärejä, joiden lisäksi he tilasivat Sakolta tilattuja kiväärejä, jotka ovat myös AR-15 tyyppisiä. Lehdissä olleiden tietojen mukaan Sakolta tilattujen kiväärien suunniteltu toimitusajaniohta on kesällä 2024.

 

- Reserviläisurheiluliitto (RESUL): Reserviläisurheiluliitto on Reserviläisliiton ja Reserviupseeriliiton perustama valtakunnallinen urheilujärjestö, jonka urheilulajeja ovat mm. reserviläisten ampumaurheilulajit. RESUL:in vuoden 2024 kisakalenteri (linkki). 

 

- Padasjoen koulutuskeskus on Padasjoen kunnassa (noin 170 km Espoosta) sijaitseva koulutuskeskus jossa yhdistyksemme järjestää vuosittain useita viikonlopun mittaisia ampumaurheilutapahtumia. Haimme kyseiseen koulutuskeskukseen vuodelle 2024 varausta neljälle viikonlopulle ja saimme vahvistuksen kolmesta. Tarkempia tietoja Padasjoki-sivultamme. Koulutuskeskuksen rakennukset uusittiin vuosina 2022 - 2023, joten siellä on nyt käytössä uusi iso majoitusparakki ja hieno sauna.

Linkki Padasjoen tapahtumiemme sivulle.