Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Espoon Reserviläiset ry

Padasjoki

Kerhon perinteinen päätapahtuma, pakkasilla ja helteellä

Ajankohta on valittu parhaiden hankikelien ja auringonpaisteiden mukaan Ammunnan ohessa vaihdetaan kuulumiset sekä pidetään hauskaa

Espoon Reserviläisten järjestämät tapahtumat Padasjoen koulutuskeskuksessa, josta löytyy ampumaradat, lämmin majoitus, varusteet sekä hienot ulkoilumaastot, tunnetaan jo laajalti perinteisten talvi- ja kesäpäivien nimellä.

Padasjoen perinteiset talvipäivät on järjestetty vuodesta 1998 lähtien

Tarkoituksena on ulkoilla hankien ollessa korkeimmillaan ja kelien ollessa parhaimmat, eli maaliskuussa. Perjantaina on perinteisesti osa porukasta saapunut paikanpäälle, jolloin ohjelmassa on saunominen, jossakin alueen saunoista. Lauantaina ammutaan kohdistusammuntoja ja sunnuntaina toiminnallinen leirikilpailu. Turvallisen ampujan kurssi on järjestetty muutamana vuonna, jotta turvallinen aseenkäsittelytaito leviäisi ja tekisi ammunnoista vieläkin turvallisempia tapahtumia.

Omaan tahtiin, omaan tauluun, SAA AMPUA 2003 rakennettu uusi 150 metrin ampumakatos

Padasjoen kesäpäivät on vuotta uudempi keksintö, eli 1999 oli ensimmäiset kesäpäivät

Kesäpäivillä keskitytään ampumaan enemmän. Pitkä valoisa päivä ja lämmin keli, jossa tarkenee seisoskella, suosivat tätä. Ohessa on ammuttu testiammuntoja, pidetty rosvopaistikestejä ja uitu saunan lisäksi.

Pistooli- ja toimintaradalla kisataan vauhdikkaissa SRA-kisoissa Hirviseuran rata on saatu monet kerrat käyttöön. Se mahdollistaa ampumisen liikkuvaan maaliin.

Padasjoen ampumaradat käsittävät 150 metrin kivääriradan, pistooliradan, toimintaradan sekä paikallisen hirviseuran hirviradan.

150 metrin radalla on päädyssä täysleveä ampumakatos ja vallit 100:ssa ja 50:ssä metrissä. 100 metrin kohdalla on myös ampumakatos, vallin reunassa. Näyttösuoja on betonista ja siinä on laskettavat taulut.

Pistooliradalla ei saa ampua tauluihin kuin .22 aseilla. Reunassa on tyhjää tilaa kiinnittää taulut ja ampua järeämmillä aseilla. Radalla on katos noin 10 ampujalle. Katoksessa on koko matkalta pöytätaso ja penkki.

Toimintarata on kapea, vallien suojaama rata, jossa on lautakehikko taulujen yms. kiinnittämiseksi. Useimmiten tässä ammutaan haulikolla metallisia pleittejä. Tällöin on ehdottomasti käytettävä suojalaseja kimmokkeiden varalta.

Hirviradan käytöstä on sovittava hirviseuran kanssa suoraan. Radalla ei ammuta kuin hirviammuntoja, etteivät laitteet vaurioidu ja varsinainen käyttö kärsi.

   

Ajo-ohje Padasjoen leirikeskukseen

Padasjoen koulutuskeskus löytyy osoitteesta Kelkutteentie 35, Padasjoki.

Lännestä (Hämeenlinna-Tuulos suunnasta)

Tuuloksesta tietä 53 Taulun /Padasjoen risteykseen (ABC-asema) tielle 24. Käännytään etelään ja ajetaan 5 km risteykseen, jossa kyltti Iso-Tarus länteen ja Nyystölä itään. Käännytään Taruksentielle. Aja hiekkatietä 3 km, joka risteyksestä vasemmalle ja olet 150 metrin ampumaradan vallin päädyssä.

Etelästä (Lahden suunnasta)

Lahdesta tietä 24 Vääksyyn ja siitä jatketaan tietä 24 vielä n. 22 km risteykseen, jossa kyltti Iso-Tarus länteen ja Nyystölä itään. Käännytään Taruksentielle. Aja hiekkatietä 3 km, joka risteyksestä vasemmalle ja olet 150 metrin ampumaradan vallin päädyssä.

Pohjoisesta (Jyväskylä-Jämsä suunnasta)

Jämsästä tietä 24 Taulun/Padasjoen risteykseen (ABC-asema) ja siitä jatketaan tietä 24 vielä 5 km risteykseen, jossa kyltti Iso-Tarus länteen ja Nyystölä itään. Käännytään Taruksentielle. Aja hiekkatietä 3 km, joka risteyksestä vasemmalle ja olet 150 metrin ampumaradan vallin päädyssä.

Pihassa on kaksi tummanruskeaa parakkia ja pienempiä huoltorakennuksia.

Kokonaismatka Espoosta on noin 160 km ja matkaa taitetaan Lahden jälkeen 60 km/h tai 80 km/h rajoituksen alueella. Varaa siis matkaan aikaa 2 tuntia ja ole lopussa erityisen tarkkana ISO-TARUS-risteyksen kohdalla, maamerkkejä ei ole