Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Espoon Reserviläiset ry

Padasjoki

Yhdistyksemme perinteinen päätapahtuma - pakkasilla ja helteellä
 
Espoon Reserviläisten järjestävät tapahtumia Padasjoen koulutuskeskuksessa, josta löytyvät ampumaradat, lämmin majoitus sekä hienot ulkoilumaastot. Padasjoen tapahtumistamme pitkäikäisimmät tunnetaan jo laajalti talvi- ja kesäpäivien nimellä. Padasjoen koulutuskeskuskessa järjestettävät tapahtumamme ovat viikonlopun mittaisia ampumaurheilutapahtumia.

Yhdistyksemme haki koulutuskeskukseen vuodelle 2024 varausta neljälle viikonlopulle. Olemme saaneet vahvistuksen kolmelle viikonlopulle, joista heinäkuinen on eri ajankohdalla kuin minne niitä toivoimme. Yritämme saada vielä neljännen viikonlopun, mutta toistaiseksi vahvistetut varauksemme ovat:

- Talvipäivät: 8. - 10.3.2024

- Kesäpäivät: 19. - 21.7.2024

- Marraspäivät: 8. - 10.11.2024

 

Tapahtumista tulee niiden lähestyessä tarkempaa tietoa tämän sivuston Uutiset-sivulta jolta löytyvät myös niiden ilmoittautumisohjeet silloin kuin tapahtumaan ilmoittautuminen on auki. Ilmoittautuminen tapahtuu yhdistyksemme nimenhuuto.com:in sivun kautta.

Padasjoen perinteiset talvipäivät on järjestetty vuodesta 1998 lähtien. Tapahtuman perusajatuksena on ulkoilla hankien ollessa korkeimmillaan ja talvikelien ollessa parhaimmat, eli maaliskuussa. Perinteisesti osa porukasta on saapunut paikanpäälle perjantaina, jolloin ohjelmassa on rata-ammuntaa, jonka jälkeen saunomista ja grillaamista. Loput saapuavt paikalle lauantai-aamuna. Kyseisenä päivänä  ammutaan johdettuja rata-ammuntoja ja harjoitellaan toiminnallista ammuntaa - illalla lämpiää taas sauna ja ulkogrilli on käytettävissä. Sunnuntaina on yleensä ammuttu SRA-kilpailu. Turvallisen ampujan kurssi on järjestetty muutamana vuonna, jotta turvallinen aseenkäsittelytaito leviäisi ja tekisi ammunnoista vieläkin turvallisempia tapahtumia. Joinakin vuosina kivääriradalla on talvipäivillä ammuttu pimeäammuntoja valopistooleilla suoritetun valaisun avulla ja viime vuosina myös rakettivalaisun kera. Vuoden 2020 talvipäiviin sisällytettiin AR-15 kiväärien huoltokurssi.


Padasjoen kesäpäivät on vuotta uudempi keksintö, eli ensimmäiset kesäpäivät olivat vuonna 1999. Kesäpäivillä keskitytään ampumaan enemmän. Pitkä valoisa päivä ja lämpimät säät, joissa tarkenee seisoskella, suosivat tätä. Niiden ohessa on ammuttu testiammuntoja, pidetty rosvopaistikestejä ja uitu saunomisen yhteydessä. Kesällä 2018 juhlittiin 20. kesäpäiviä grillijuhlien merkeissä.

 

Padasjoen tapahtumiin osallistuvilta vaaditaan ampumaurheiluvakuutus, jollaiseksi kelpaa  reserviläisen toimintaturva, Reserviupeeriliiton RUL Plus tai vaihtoehtoisesti SAL:in lisenssi (joka on Suomen Ampumaurheiluliiton jäsenyhdistyksiin kuuluvilla).

 

 

Ampumaradat

Padasjoen ampumaradat käsittävät 150 metrin kivääriradan, pistooliradan, toimintaradan sekä paikallisen hirviseuran hirviradan. Koulutuskeskuksen ampumaradat käytännössä rakennettiin uusiksi laajassa kunnostusprojektissa vuosina 2017 - 2019.

Kiväärirata on 150 metrin ja sillä on 30 ampumapaikkaa. Sen päädystä löytyy täysleveä ampumakatos sekä välivallit 100 ja 50 metrissä. 100 metrin kohdalla on myös pieni ampumakatos vallin vasemmassa reunassa. Taulutelineille on kiinteät kiinnikkeet joihin taulutelineet täytyy laittaa ja ampuminen on sallittua vain katoksista ja valleilta. Radalla on valot sekä katoksessa että tauluilla, joten sillä pystyy ampumaan myös myöhään illalla ampuma-aikojen asettamissa rajoissa.

Pistooliradan pituus on pistooliradoille normaali, eli 25 metriä, ja sillä saa ampua pistooli-kaliberisilla aseilla. Radalla on katos ehkä noin 10 - 15 ampujalle. Katoksessa on koko matkalta pöytätaso ja penkki.

Toimintarata on pieni, vallien suojaama rata, joka on valmistui viimeisimpänä koulutuskeskuksen uusituista ampumaradoista. Uudessa muodossaan betonisen takaseinän ja korkeiden vallien kanssa toimintarata on suhteellisen ahdas, mikä rajoittaa ampujien määrää ja maalilaitteiden käyttöä.

Hirviradan käytöstä on sovittava hirviseuran kanssa suoraan. Radalla ei normaalisti ammuta kuin hirviammuntoja, etteivät sen laitteet vaurioidu ja varsinainen käyttö kärsi.

 

Ampuma-ajat koulutuskeskuksen radoilla:

- Maanantai - Perjantai: 8 - 21

- Lauantaina: 10 - 18

- Sunnuntaina: 12 - 18.

Metallisten maalilaitteiden käyttö sekä pistooli- että kivääriradalla on kiellettyä ja uudet ratasäännöt kieltävät haulikolla ampumisen kaikilla radoilla.

  

 

Ajo-ohje Padasjoen leirikeskukseen

Padasjoen koulutuskeskus löytyy osoitteesta Kelkutteentie 35, Padasjoki.

Lännestä (Hämeenlinna-Tuulos suunnasta)
Tuuloksesta tietä 53 Taulun /Padasjoen risteykseen (ABC-asema) tielle 24. Käännytään etelään ja ajetaan 5 km risteykseen, jossa kyltti Iso-Tarus länteen ja Nyystölä itään. Käännytään Taruksentielle. Aja hiekkatietä 3 km, joka risteyksestä vasemmalle ja olet 150 metrin ampumaradan vallin päädyssä.

Etelästä (Lahden suunnasta)
Lahdesta tietä 24 Vääksyyn ja siitä jatketaan tietä 24 vielä n. 22 km risteykseen, jossa kyltti Iso-Tarus länteen ja Nyystölä itään. Käännytään Taruksentielle. Aja hiekkatietä 3 km, joka risteyksestä vasemmalle ja olet 150 metrin ampumaradan vallin päädyssä.

Pohjoisesta (Jyväskylä-Jämsä suunnasta)
Jämsästä tietä 24 Taulun/Padasjoen risteykseen (ABC-asema) ja siitä jatketaan tietä 24 vielä 5 km risteykseen, jossa kyltti Iso-Tarus länteen ja Nyystölä itään. Käännytään Taruksentielle. Aja hiekkatietä 3 km, joka risteyksestä vasemmalle ja olet 150 metrin ampumaradan vallin päädyssä.

Pihassa iso valkea majoitusparakki, niiden takana kaksi vanhaa ruskeaa majoitusparakkia ja pienempiä huoltorakennuksia.

Kokonaismatka Espoosta on noin 160 km ja matkaa taitetaan Lahden jälkeen 60 km/h tai 80 km/h rajoituksen alueella. Varaa siis matkaan aikaa 2 tuntia ja ole lopussa erityisen tarkkana ISO-TARUS-risteyksen kohdalla, sillä oikean risteyksen luona ei ole mitään selkeitä maamerkkejä.

 

Koulutuskeskuksen rakennuksista

Koulutuskeskuksen sauna ja majoitustilat uusittiin 2022 - 2023 ja uudet rakennukset tarjoavat huomattavasti entisiä viihtyisämmät tilat. Uudessa majoitusparakissa on 30 sänkyä sijoitettuna useampaan isoon tupaan sekä tilava keittiö, jossa on kaksi isoa jääkaappia. Majoitusparakista löytyy kolme sisä-wc:tä. Uusi sauna on varustettu sähkökiukaalla, siellä on suihkut ja sen pukuhuoneen yhteydestä on myös sisä-wc. Koulutuskeskuksessa on vesijohtovesi, mutta sen vesi ei ole juomakelpoista, joten paikalle on tuotu juomavettä kanistereissa.

Vanha sauna on purettu ja vanhat majoitusparakit tullaan purkamaan vuonna 2024.

 Uusi parakki (valkea) - pienempi vanha (ruskea) parakki pilkistää sen takaa.Uusi parakki (valkea) - pienempi vanha (ruskea) parakki pilkistää sen takaa.